Om Herman


Kontakt

Mail: herman.jorgenrud@gmail.com
Telefon: 901 08 761

Det hele startet på Blaker med “Tut og kjør” barne- og ungdomsteater. Ved en tilfeldighet ble han spurt om å hjelpe til med koreografien på forestillingen “Gøy på landet” som de satte opp i 2001. Det viste seg at dette skulle høste godt. Hermans arbeidsmåte og ideer ble satt veldig pris på, og han fortsatte og jobbe der de neste 6 årene. For hvert år som gikk ble produksjonene og budsjettene større. Etter to år som koreograf fikk Herman også sjansen til å prøve seg som regisør og manusforfatter. Kritikken fra presse var veldig positiv og det viste seg til at de satt publikumsrekord fra år til år. Til og med 2006 da de satte opp Annie, som også viste seg og bli Hermans siste år ved “Tut og kjør”

Det samme året fikk Herman tilbud om jobb i Skedsmo Amatørteater som han gledlig takket ja til. Skedsmo Amatørteater hadde dette året blitt spurt om å sette opp juleforestillingen på Lillestrøm kultursenter. Forestillingen ble “Trollmannen fra Oz” som fikk strålende kritikker og satte publikumsrekord for Skedsmo Amatørteater med 8000 solgte billetter. Etter en rekke år med litt humpete økonomi for teateret begynte nå endelig produksjonene og gå i pluss. Skedsmo Amatørteater ble Hermans andre hjem de neste tre årene frem til 2009.

I 2008 startet Herman i en fast stilling på Skedsmo Kulturskole som dramalærer. Året etter startet han også som kunst- og formgivningslærer ved samme skole.

Gjennom disse årene har han også jobbet mye frilans med kor og andre teatre.